Travessen
 
Hem Andelar/Till salu Dynamit i blodet Auktioner Debatt och krönikor Avelssäsong 2021 Blogg Tjänster och böcker

Andelar/Till salu

 

azzurri

 

Ny andelshäst! Azzurri!

3-årigt toppstammat sto

 

 

Pappa är en av världens absolut bästa avelshingstar, Orlando Vici. Han är pappa till bl a franska storstjärnan Un Mec d´Heripre, norska toppduon Looking Superb och Chief Orlando, högaktuella finska Elitloppshoppet Next Direction och svenske Derby-vinnaren Pato. Dessutom har hans döttrar Dear Friend och Inga in Heaven radat upp toppresultat på både svensk och fransk mark. Hans drygt 500 svenskfödda avkommor har tagit 1267 segrar och passerat 120 miljoner kronor intjänat. Orlando Vicis avkommor är dessutom kända för att utvecklas långt upp i åldrarna.


Mamma är italienskan Ridda di Azzurra, som sprang in nästan en halv miljon och travade 14,4am. Hon tävlade mot de bästa italienska stona och hävdade sig väl. På tjugo starter så var hon bland de tre främsta tio gånger. Mödernet är klassiskt italienskt och har lämnat bland annat supertalangen Lurabo Blue (över 4 miljoner intjänat och flera storloppssegrar som 2-, 3- och 4-åring.


Morfar är Donato Hanover, som vann ”allt” som unghäst med 19 segrar på 22 starter, aldrig sämre än trea, och Hambletonian-seger som kronan på verket. Han har redan börjat leverera även som morfar genom bland annat amerikanska superstjärnan Greenshoe, danska Derby-vinnaren Bvlgari Peak, segermaskinen Southwind Feji samt kulltoppen Global Badman.


Rent stammäsigt är det alltså svårt att hitta några svagheter och även exteriört rör det sig om en väldigt fin häst. Som man ser på bilden ovan så är det en dam med ett väldigt långt och spänstigt steg. Jan-Åke Hoas har hela tiden tagit henne lungt och siktar mot första start under hösten som treåring. Allt för att hon ska vara så harmonisk och mogen som möjligt innan debuten sker. Vi vill ju ha en häst som håller på länge och levererar år efter år.

Stall Hoas har skapat, i samarbete med Travessen KB, ett unikt erbjudande. Väldigt sällan ges chansen att köpa in sig i en toppstammad treåring men nu finns den möjligheten! I ett beprövat andelskoncept, som administreras av Travessen KB, så kommer nu Azzurri att säljas i 20 delar och det finns fortfarande andelar lediga. Månadskostnaden kommer att vara fast på 700 kronor per tjugondel och då ingår allt som till exempel träning, försäkring, veterinär och administration. Den enda utgift som tillkommer är tävlingsrelaterade utgifter som t ex kuskprovision och resor och dessa dras då av på prispengar innan utbetalning.


Hästen kommer att tränas av stall Hoas och tack vare att hon får vara kvar i deras träning så ges nu möjlighet att köpa in sig på en tjugondel för 5000 kr + moms. Andelarna beräknas gå åt rätt fort så passa på och boka din andel idag för imorgon kan det vara för sent. För mer info kan man ringa tränaren Jan-Åke Hoas på telefon 073-633 96 66 eller Travessen KB:s representant Hans Albertsson på telefon 0735-321 741. Bokning kan ske via Facebook, stall Hoas eller via mail hans@travessen.se