Travessen
 
Hem Andelar/Till salu Dynamit i blodet Auktioner Debatt och krönikor Avelssäsong 2022 Korta avelsfunderingar Tjänster och böcker

Korta avelsfunderingar

Under den här rubriken skriver jag sådant som jag reflekterat över runt stamtavlor men som ännu inte går att betrakta som fakta utan ska behandlas som spekulationer.

 

 

Maharajah som morfar

 

Det finns nio svenskfödda 2019 som har honom som morfar och där finns också lite intressanta individer. Två (båda ston) har startat under tvååringssäsongen och båda har gjort det med fina resultat. Dels Hard Woman O.C. (e Hard Livin, y+x,3+3 S.J.'s Photo) har gjort två starter med en seger och en andraplats som resultat. 40 000 kronor insprunget. Dessutom Diva Vendil (e S.J.'s Caviar, 4+4 Speedy Crown) som på fyra starter varit etta, tvåa och trea samt tjänat 65 500 kronor och tagit rekordet 17,2m. Övriga tvååringar är ostartade så här långt. Det är mest troligt en tillfällighet att båda dessa kommer från S.J.'s Photos hingstlinje men det kan ju också vara en tidig tendens som kan vara bra att ha i bakhuvudet.