Travessen
 
A-C D-F G-I J-L M-O P-R S-U V-Ö
Hem Andelar/Till salu Dynamit i blodet Auktioner Debatt och krönikor Avelssäsong 2019 Blogg Tjänster och böcker

D-F

Dust All Over

 

Var en unghäststjärna som vann Kungapokalen och Sprintermästaren men sedan, efter en längre skadeperiod som femåring, inte riktigt utvecklades till den etablerade elithäst han hade potential till att bli, även om han vann en Gulddivisionsfinal som sexåring.

Hans stamtavla är väldigt välkomponerad, om än av lite äldre snitt. Y+x på Worthy Boy, 4+4 på Speedy Scot och 4+4,x+x på Dartmouth. Lite intressant att han bara har tre inslag av Star’s Pride men sex inslag av dennes far, Worthy Boy. Faktum är att exteriört finns det en del likheter mellan Dust All Over och Worthy Boy (född 1940)

 

STO: Passar alla typer av ston. Viktigt att stoet är korrekt i framstället.

 

STOETS FADER: Helst en hingst från en annan hingstlinje än Star’s Prides. Tycker nog man ska undvika för mycket franskt blod här också. Tycker man ska bygga vidare på Worthy Boy och ser därför gärna en hingst med Worthy Boy på mödernet samtidigt som man försöker hitta en återkorsning på antingen Super Bowl eller Speedy Crown. Exempel på lämpliga individer i denna position är Fast Photo, Jeanee’s Somolli eller Anders crown.

 

STOETS MORFAR: Här får man gärna söka franskt blod. Det behöver dock inte vara någon tung pansarvagn utan kan lika gärna vara en svenskfödd hingst med vissa franska inslag som t ex Peace On Earth eller Copiad.

 

MÖDERNE: Får gärna vara franskt i bakstammen längs mödernet. Bra om inte mödernet lägger för stora hästar.

 

ÅTERKORSNINGAR: 3+4 på Super Bowl är intressant. 4+4 på Star's Pride, Arnie Almahurst eller Speedy Crown är också intressant

 

Dust All Over finns 2018 på Salsbro stuteri till en kostnad av 0+6000 kr

 

Formula One

 

Är extremt hårt inavlad. Väldigt få individer med så hårda återkorsningar klarar av att tävla på den höga nivå, under flera år dessutom, som Formula One gjorde. Det säger en del om hans talang tycker jag och det ger honom bra förutsättningar för avelskarriären.

 

STO: Formula One är normalstor och lätt i typen. Det gör att han passar till de flesta typer av ston.

 

STOETS FADER (blivande morfar): Här tror jag det blir jättebra med franskt blod men det får gärna vara fransmän med inslag av Speedy Crown. Helst ska det inte vara något Super Bowl-blod här. Idealisk morfar borde vara en sådan som Offshore Dream men även t ex Juliano Star och Defi d’Aunou bör fungera fint.

 

STOETS MORFAR (blivande mormors far): Även här får det gärna vara franskt blod gärna av lite äldre modell som t ex Peace on Earth. Det kan också vara en Speedy Crown-son som t ex Royal Prestige eller Workaholic. Även Viking Kronos skulle vara spännande i denna position på en Formula One-avkomma.

 

MÖDERNE: Här spelar det ingen större roll om ursprunget är franskt eller amerikanskt men jag tror det är bra om det är ett hyfsat snabbt generationstempo på stolinjen.

 

ÅTERKORSNINGAR: Man bör vara försiktig med återkorsningar eftersom det lätt blir en alldeles för hög IC. De individer som känns mest aktuella att återkorsa på är Speedy Crown och American Winner.

 

Formula One kostar 2000+15000 kr 2017 och finns på Västerbo Stuteri