Travessen
 
A-C D-F G-I J-L M-O P-R S-U V-Ö
Hem Andelar/Till salu Dynamit i blodet Auktioner Debatt och krönikor Avelssäsong 2019 Blogg Tjänster och böcker

G-I

 

 

Hard Livin

 

Kommer från en syskonskara med flera miljonvinnande syskon. Själv har han tjänat fem miljoner och visade stundtals en mycket hög kapacitet. Som en sonson till S.J.’s Photo är han ett klart intressant tillskott i den svenska hingstparken.

 

STO: Passar till del flesta typer av ston. Viktigt att stoet har ett rakt och fint framställ.

 

 STOETS FADER (blivande morfar): I den här positionen ser jag gärna en hingst med Valley Victory som morfar. Lämpliga individer här skulle t ex Chip Chip Hooray, Laddie eller Make It Happen vara. Man bör undvika Super Bowl-söner.

 

 STOETS MORFAR (blivande mormors far): Finns inget speciellt att undvia i denna position. Till skillnad från tidigare punkt så ser jag gärna en Super Bowl-avkomma här. Exempelvis Express Ride, American Winner eller Joie de Vie,

 

 MÖDERNE: Självklart är det bra om det finns Hickory Pride i x-position längs mödernet. Hög startprocent är extra viktigt.

 

ÅTERKORSNINGAR: Ser gärna 4+4 eller 4+3-korsning på Valley Victory och även 4+4 på Super Bowl . Y+x på Hickory Pride är att föredra.

 

Hard Livin kostar 0+10000 kr och finns på Björkhaga stuteri 2018

 

Hövding Lavec

 

Hövding Lavec är en Echo-son som tillhörde kulltoppen som tvååring och fortsatte att tillhöra snabbloppseliten även som äldre. Han är linjeavlad på Star’s Pride och har en gammal stam. Hittills har han bara fått små kullar men flera avkommor har visat mycket fin kapacitet och trots att han fick sin första avkomma för åtta år sedan så känns han alltjämt oprövad.

 

STO: Precis som de flesta andra Echo-avkommor så är Hövding Lavec en stor häst och kanske ska man vara försiktig med att använda alltför stora ston. Däremot så gör det inget om de är lite grövre i typen

 

. STOETS FADER (blivande morfar): Får gärna vara en amerikansk hingst eller i alla fall en hingst från en amerikansk hingstlinje. Idealiskt torde en sonson till Speedy Crown med Star’s Pride i en x-poition vara. Exempel på en sådan hingst är J.R.Broline. Man skulle också kunna tänka sig en sådan som Alf Palema i denna position då han ger en snygg återkorsning på Speedy Crown (4+4) och en återkorsning på Super Bowl (3+4) men då bör det finnas Star’s Pride i x-position längs mödernelinjen för ökad effekt. Man bör undvika söner till Super Bowl.

 

 STOETS MORFAR (blivande mormors far): Här får det gärna vara franskt blod igen. Det kan vara intressant med gamla “pansarvagnar” som Tibur, Ogorek eller Ideal du Gazeau men ännu hellre ser jag en son till Florestan i den här positionen t ex Podosis, Quito de Taloney eller Pythagoras. Detta ger en attraktiv 4+4-korsning på Florestan. Helst inget Super Bowl-blod i den här positionen.

 

MÖDERNE: Finns inget speciellt man måste tänka på angående mödernet. Däremot kan man ha i åtanke att om man har en stolinje som kanske inte är så gracil och spänstig så bör definitivt Echo-blodet kunna ge en ny dimension. Om man kan få till Star’s Pride som mormors mormors far så skulle det gynna mycket i kombination med Hövding Lavec.

 

ÅTERKORSNINGAR: Speedy Crown är alltid intressant att återkorsa på speciellt som Hövding Lavec ger honom i fjärde led. 4+3 eller 4+4 bör man eftersträva. Florestan 4+4 tycker jag också man ska försöka få till. Super Bowl kan eventuellt återkorsas 3+4.

 

Pris för Hövding Lavec är 2000+13000 kr och finns hos stall WF 2018

 

Impressive Lavec

 

Är en av många som representerar Speedy Crowns hingstlinje, och är också återkorsad på denne, men då han gör det via Buvetier d’Aunou så är han ändå lite annorlunda än de flesta andra med detta blod.

 

STO: Passar till mindre eller grova ston. Stoet får gärna vara tydligt influerad av/återkorsad på Nevele Pride.

 

STOETS FADER (blivande morfar): Gärna amerikansk hingst med såväl Speedy Crown som Nevele Pride men helst ska man undvika Super Bowl-blod, i närtid, här. Passande hingstar är exempelvis Pearsall Hanover och Lindy Lane.

 

 STOETS MORFAR (blivande mormors far): Även här tror jag det är att föredra helamerikanskt blod men man bör fortsatt undvika Super Bowl i närtid. Det får däremot gärna vara Nevele Pride, hans söner, sonsöner eller dottersöner. Även Mack Lobell skulle vara intressant i denna position.

 

MÖDERNE: Det är ett plus om Noble Victory finns representerad i bakstammen på mödernet

 

ÅTERKORSNINGAR: Kan göras med fördel på Speedy Crown 4+4. Eventuellt även Star’s Pride 4+4 eller Royal Prestige 3+3, 3+4. Tror dessutom att 4+4 på Matina Hanover kan vara positivt i detta fallet.

 

Ivar Sånna

 

Derbytvåa 2014. Exporterad till Norge. Son till avelsmatadoren Super Arnie och kanske den av hans söner med bäst förutsättningar att bli riktigt bra i avel, inte minst eftersom Super Light försvann i Italien. Snyggt stammad med Star’s Pride i flertalet tunga positioner, fransk morfar (Giant Cat) och endast ett fåtal inslag av Speedy-blod (ett inslag av Speedy Crown, två inslag av Speedy Scot och tre inslag av Speedster).

 

STO: Bör passa till alla typer av ston.

 

STOETS FADER: Skulle givetvis vara önskvärt med en Speedy-tung individ här. Allra bäst skulle det kanske vara med en hingst från Valley Victorys hingstlinje men med Super Bowl som morfar exempelvis Like a Prayer, Smasher, Keepitinthefamily eller Symphonic Hanover.

 

 STOETS MORFAR: Helst amerikanskt blod i denna positionen. Även här gärna Speedy-tung. Skulle nog föredra en Speedy Somolli-son som t ex Alf Palema.

 

 MÖDERNE: Inga särskilda önskemål kring mödernet blodsmässigt men däremot får det gärna finnas många individer som har gjort många starter och visat hållbarhet..

 

ÅTERKORSNINGAR: Förutom y+x på Super Bowl (3+4 och/eller 3+5) så finns inga direkta återkorsningar att eftersträva. 4+4 på Arnie Almahurst eller 4+4 på Quito de Talonay kan eventuellt vara ett litet plus.