Travessen
 
A-C D-F G-I J-L M-O P-R S-U V-Ö
Hem Andelar/Till salu Dynamit i blodet Auktioner Debatt och krönikor Avelssäsong 2019 Blogg Tjänster och böcker

P-R

 

 

Pato

 

Pato tillhör den lilla skara hingstar som vunnit både Kriteriet och Derbyt men eftersom han inte backas upp av något större stuteri så fick han endast 7 avkommor i sin första kull. Som en son till Orlando Vici bör han vara intressant för många stoägare.

 

STO: Stoet ska nog inte vara för grovt och helst ha en korrekt benställning fram.

 

STOETS FADER (blivande morfar): Gärna en helamerikan i denna positionen och helst med Speedy Somolli som morfar. Man bör dock undvika både Alf Palema- och Super Bowl-blod, åtminstone i de närmaste leden. Exempel på lämpliga hingstar är Legendary Lover K., Pine Chip och Giant Force.

 

STOETS MORFAR (blivande mormors far): Får gärna vara en fransk hingst av det lite äldre slaget här som t ex Ideal du Gazeau, Tibur eller Ogorek.

 

MÖDERNE: Ser gärna ett lite äldre svensk-amerikanskt möderne här. Hög startprocent är ett klart plus.

 

ÅTERKORSNINGAR: 4+4 på Speedy Somolli är en bra återkorsning att söka. Även 4+4 på Workaholic känns intressant.

 

Pato kostar 2+15000 kr och finns på Västerbo Stuteri 2018

 

Pojke Kronos

 

Är en toppstammad individ som dock inte blev så bra på tävlingsbanan som inledningen lovade. Mamman är halvsyster med bl a Lovely Godiva och mormor är Elitsto. Som en son till Donato Hanover så är han givetvis en spännande rookie på den svenska hingstmarknaden.

 

STO: Bör passa till de flesta typer av ston.

 

STOETS FADER (blivande morfar): Alla hingstar som har Garland Lobell som morfar är ett utmärkt val i denna positionen. Exempelvis Judge Joe eller Dreamaster. Allra bäst tycker jag dock att Cantab Hall bör vara. Han känns som idealisk ihop med Pojke Kronos.

 

STOETS MORFAR (blivande mormors far): Det skulle naturligtvis vara intressant med Ideal du Gazeau eller Peace on Earth i den här positionen men ännu mer intressant skulle King Conch vara. Han skulle ge x+x,4+4 på Conch och 4+4 på Speedy Crown.

 

 MÖDERNE: Det får gärna finnas franskt en bit bak på mödernet.

 

ÅTERKORSNINGAR: Flera intressanta korsningar att söka. Y+x,4+4 på Garland Lobell, x+x,4+4 på Conch, 4+4 på Speedy Crown har jag redan nämnt. Även 4+4 på American Winner känns intressant och kanske även 4+4 på Donerail.

 

Pojke Kronos kostar 2+12000 kr och finns på Västerbo Stuteri 2018

 

Quarcio du Chene

 

Representerar Victory Songs hingstlinje, precis som bl a Andover Hall och Zola Boko. Han har, under sin tävlingskarriär, gjort sig känd som en karismatisk men lite besvärlig herre.

 

STO: Passar till de flesta typer av ston. Det är en fördel om stoet har en kort hals.

 

STOETS FADER (blivande morfar): Måste vara en amerikansk hingst i denna positionen möjligtvis undantaget om man har ett sto e Pad d’Urzy. Han ger y+x,3+4 på Sharif di Iesolo. Bästa matchen tror jag är hingstar från Super Bowls hingstlinje som t ex Super Arnie eller Running Sea. Extra plus för den sistnämnde som dessutom har Speedy Crown som morfar och ger 4+4på honom ihop med Quarcio du Chene.

 

STOETS MORFAR (blivande mormors far): Här gör det ingenting om det finns en fransk hingst. Extra bra är det om det är en Florestan-son som t ex Quito de Taloney, Passionnant eller Pythagoras.

 

MÖDERNE: Det är ett klart plus om mödernet inte lämnar för många nervösa hästar. Finns Kerjacques en bit bak på mödernet så är det också positivt.

 

ÅTERKORSNINGAR: Återkorsningar på Florestan och Speedy Crown bör man definitivt söka. Y+x på Sharif di Iesolo känns intressant och kanske även 3+3 eller 3+4 på Workaholic.

 

Quarcio kostar 3000 kr vid 30 dagars dräktighet och 18000 kr vid levande föl och finns på stall Gustafsberg 2018